torsdag 28. april 2011

VÅR og rom

Disse 3 bildene hører til kategorien vår, men bildene kunne også vært innenfor kategorien rom. rommet i bildene er med på å gjøre de spennende.

Iphone 3GS
ISO 64, f2,8, lukkertid 1/1181

Ideen med dette bildet var å få frem hvor fin en hage margeritt er på denne tiden av året. Lyset i bildet er helt naturlig. Bilde er tatt en dag med stor sol. Solen har laget et spennende lys i blomsten, i tillegg til at blomsten tydelig er i fokus. Bakgrunnen ble helt mørk, selv om den egentlig er lys grå. Plasseringen på blomsten er ikke midt i bildet, men litt til venstre. Dette er med på å få øyet på margeritten i fokus. Kontrasten på øyet og bladene er egentlig ikke så veldig stor, men solen har gjort den stor. Jeg lærte at en enkel blomst uten noe som helst rundt, er utrolig vakkert, og det at iphonen kan ta ganske gode og klare bilder. 

Iphone 3GS
ISO 64, f2,8, lukkertid 1/502

Ideen her var å ta et bilde av noe som enkelt som gress, men få gresset til å bli spennende og mystisk. Ingen vet hva som gjemmer seg mellom stråene. Lyset som kommer direkte fra solen gjør bildet spennende og skaper liv i bildet. Du kan tydelig se at det er liv og bevegelse i bildet. Det er mange skrålinjer i bildet, mens skillet fra gress til mur ikke er midt i bildet. Horisontlinjen er litt over midten, nærmere det gylne snitt. Da jeg tok bildet lærte jeg at alt rundt deg egentlig kan bli interessante bilder. Dette bildet tok jeg en dag i påsken da jeg lå og hvilte i solen i hagen. Mobilen var tilgjengelig og bildet ble overaskende bra. 


Iphone 3GS
ISO 64, f2,8, lukkertid 1/1765
Dette bildet er tatt på Sele på nydelige Jæren. Været var fantastisk så lyset ble utrolig fint. Bildet er harmonisk, mykt og trivelig. Fargekontrastene syns jeg er utrolig fine. Fargen i bunn av bildet er gråbrun som videre går over på marken og blir lys brun og mørk brun er en fin gradering. Lenger inn i bildet er det en tydelig grønnfarge som skaper liv i bildet langt innover. Treet til høyre går også i brun nyanser og passer fint til den ny pløyde jorda. Himmelen som er lyse blå med snev av lyse slør skyer lysner bildet og viser hvor fint det kan være på sør-vestlandet på våren. I bildet er det skrålinjer som skaper harmoni og organiske linjer i bildet. Hadde bildet blitt tatt helt beint, ville linjene vært rette, beine, harde og kalde. De svarte høyballene i bildet kommer også ut fra det gylne snitt, og den klare svarte fargen lager en spesiell brytning i bildet som er veldig fin. Jeg lærte her at bare det og stoppe opp og ta et bilde av noe som du alltid har sett, men aldri tenkt over som et fint motiv, kan være nettopp motivet til et veldig bra bilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar