torsdag 27. januar 2011

Arnulf Rainer

Tirsdag denne uken var vi på ekskursjon til Stavanger kunstmuseum. Utstillingen vi skulle se på var av østerrikeren Arnulf Rainer. Arnulf Rainer er født 1929 og lever den dag idag. Han har ikke gått på kunstskole, men han har lært mye selv av å prøve mange forskjellige teknikker.

Dette bildet er en blindetegning. Han har sett på hvordan bilder kan bli til uten å bruke synet.Dette bildet er fra en annen bildeserie enn det første. Her har han brukt teknikken fingermaling. 
Denne teknikken måtte han slutte med etter en stund på grunn av ødelagte fingertupper.På dette bildet er det ikke blitt brukt maling, her har han brukt garn istedenfor. Dette bildet er meget spesielt siden det kan henges på to måter og få to helt forskjellige utrykk. Den ene retningen heter det lepper (slik det ser ut nå) og den andre retningen heter det insekt.

Dette bildet er et portrett av Rainer selv. Bildet er blitt tegnet på og skrapt på.

Etter omvisningen skulle vi lage et portrett av oss selv ved hjelp av samme teknikk som på bildet ovenfor. Redskaper som er brukt er fettstifter. Slik ble mitt resultat;Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar