torsdag 17. mars 2011

Dyr og Blomster

Dyr og Blomster var en veldig spennende kategori. Jeg liker veldig godt blomster og hunden min. Jeg tenkte egentlig at jeg skulle dele denne kategorien opp slik at jeg fikk et blomster bilde og et dyre bilde. Dette ble det endring på da min kjære hund sto fint plassert ved siden av en stor orkidee plante. Blomster bildet har jeg tatt på jobb, som selvsagt er en blomsterbutikk.


I dette bildet ser vi et tydelig interessepunkt, og mange skrålinjer. Bakgrunnen er uryddig og uklar, men interessepunktet er såpass stort at fokuset blir på det. i bildet er det også gjentakelse og rom. Lyset var greit. Bildet er tatt innedørs, men i et glasshus. Dette gjorde at det kom litt naturlig lys i bildet.

Bildet er tatt med Nikon D40, Sigma 70-300mm, macro. ISO 450, f 5,6 og lukkertid 1/30Dette bildet er av min kjære hund, Dex. Han står i vinduet og ser ut. Dette gjør at det naturlige lyset kommer inn i ansiktet og på baksiden av blomstene. Bildet er tydelig lysere på den venstre siden der hvor blomstene og snuten til Dex er. I bildet er interessepunktet den siste store orkidee klokken som nesten går over hodet til Dex. Bildet inneholder skrålinjer, gjentakelse og rom. Persiennen bak Dex, viser at rommet går innover. Kontrastene er veldig fine med et at Dex er tricolor, svart, hvit og brun.  Dette gjør at fargene passer sammen med blomstene som er hvite og gardinene som er brune.

Bildet er blitt redigert i Iphoto. Dette for å få frem kontrasten i fargene enda mer, Pelsen til Dex er mer tydelig, men det rundt er blitt dusere. Bildet er også blitt gjort lysere og varmere.

Da jeg tok dette bildet lærte jeg at skal du ta bilder av dyr må du være rask. Med en gang jeg tok i kameraet, snudde Dex seg for å se hva det var. Da han ikke visste hva et kamera var, ville han ikke finne posisjonen igjen før kameraet var borte.

Kameraet jeg brukte var Nikon D40, Sigma 70-300mm, macro. ISO 200, f 4,8 og lukkertid 1/100

Uredigert bilde
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar