torsdag 17. mars 2011

Komposisjon


Med dette bildet var ideen å få hjulet i fokus. Dette er grunnen til at hjulet er i det gylne snitt og midten på hjulet er interessepunkt. I bildet er det også gjentakelse og skrålinjer.

Lyset var veldig fint og snøen var også med på å få frem et tydelig lys. Snøen er også med på å skape liv rundt motivet, selv om den er helt hvit.

Bildet er tatt med Nikon D40, Sigma 70-300mm, macro. ISO 800, f5,6 og lukkertid 1/100


Ideen med dette bildet var å få en urolig bakgrunn til å ikke forstyrre et lite motiv. Interessepunktet i bildet er tydelig på Vilde som står omtret i det gylne snitt. Det er også mye skrålinjer og mye gjentakelse i bildet.

Bildet er tatt i dagslys, men likevell slo refleksene ut på jakken til Vilde. Bildet har jeg redigert litt varmere iphoto. Kontrastene er blitt større, og Vilde er blitt dusere.  Jakken til Vilde er egentlig helt rød, men da jeg dempet rødfargen kom hun bedre frem. Bakgrunnen er ganske skarp, men vi kan tydelig se Vilde. Blåfargen på tømmerstokkene er også blitt dempet slik at de ikke skulle dominere.

Da jeg tok dette bildet lærte jeg at ting du går forbi, fort kan bli et spennede motiv selv om det ikke var det i utgangspunktet. Bildet var ikke arrangert, kun et spontant blinkskudd.

Kamera: Nikon D40, Sigma 70-300mm, macro. ISO 640, f 5,6 og lukkertid 1/60

Uredigert bilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar